© Royal Haber

İslam Halilov, Onlarca Kişinin Hayatını Kurtarmıştı: Rusya'dan Devlet Ödülü Aldı!

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonunda meydana gelen saldırıda, 100'den fazla kişinin hayatını kurtaran 15 yaşındaki İslam Halilov'a Rusya Devlet Ödülü verildi. Halilov'un kahramanlığı, saldırı sırasında panik içindeki insanları sakinleştirerek ve güvenli bir şekilde tahliyelerini sağlayarak gerçekleşti. Rusya Devlet Ödülü, Halilov'un olağanüstü cesareti ve insan hayatını kurtarma çabaları için bir takdir ve onurlandırma işareti olarak verildi.

Moskova'daki Crocus City Hall konser salonuna DEAŞ'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 150'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Saldırı sırasında vestiyerde görev yapan 15 yaşındaki bir çocuğun, soğukkanlılıkla onlarca kişiyi çıkışlara yönlendirdiği belirtildi.

İsmi İslam Halilov olarak açıklanan genç, Rus yönetimi tarafından resmi devlet ödülüne layık görüldü. Törende ödülünü alan Halilov, "Eğer harekete geçmezsem, hem kendi hayatımı hem de etrafımdaki birçok insanın hayatını kaybedeceğini fark ettim. Dürüst olmak gerekirse, çok korkmuştum." dedi.

Saldırı anında kapıyı açarken teröristlerin kendisine ve diğer sivillere ateş edebileceğinden endişelendiğini söyleyen Halilov, "Kendimi bir kahraman olarak görmüyorum, bu işin bir parçası. Yüzlerce insanın ölmesine izin vermek yerine, sadece benim ölmem daha iyi." şeklinde konuştu.

Halilov'un cesareti, Rus medyasında geniş yankı uyandırdı. Spartak Moskova futbol kulübü, genç öğrenciye takımın maçlarına ücretsiz bilet verirken, Rus rapçi Morgenstern de Halilov'a 11 bin dolar gönderdiğini açıkladı. Rus yetkililer, Halilov'a cesareti için madalya verileceğini duyurdu.

22 Mart akşamı gerçekleşen saldırıda, Crocus City Hall adlı konser salonuna silahlı saldırı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salona rastgele ateş açtığı görülmüştü. Saldırı sonucunda 150'den fazla kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 11 kişiden 4'ünün gözaltına alındığını duyurdu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER