© Royal Haber

Hatay'da Heyecan Dolu Yarışta Kazanan Belli Oldu

31 Mart öncesinde deprem bölgesi olarak gündemde olan Hatay, Türkiye'nin dikkatini çekti. Sandıkların açılmasıyla birlikte her an değişen sonuçlar, Türkiye'nin gözünü Hatay'a çevirdi. Sonuçların değişkenliği içinde AK Parti adayı Mehmet Öntürk, zaferle çıktı.

Hatay'da Nefes Kesilen Seçim: Mehmet Öntürk AK Parti'nin Zaferiyle Sonuçlandı

Türkiye'nin dört bir yanında oy sayımı tamamlanırken, 6 Şubat depremlerinin büyük yıkımına uğrayan Hatay'da da sonuçlar merakla bekleniyordu. Sandıkların yüzde 99.53'ü açılan Hatay'da, seçim öncesinde sıkça gündeme gelen yarış, CHP'nin adayı Lütfü Savaş ile AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk arasında büyük bir heyecana sahne oldu.

AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, yarıştan yüzde 44.49'luk oy oranıyla zaferle çıktı. CHP'nin adayı Lütfü Savaş'ın oy oranı ise yüzde 43.91'de kaldı. Her sandık açıldıkça iki aday arasında değişen sonuçlar, Hatay'da büyük bir heyecan yaratmıştı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri, özellikle CHP'den aday gösterilen Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesiyle bölge halkının tepkisini çekmişti. Ancak sonuçlar, AK Parti'nin Mehmet Öntürk ile bu önemli kenti kazandığını gösterdi.

Lütfü Savaş ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, seçimde önde olduklarını ve kazanacaklarını ifade etti. Ancak sonuçlar, Mehmet Öntürk'ün zaferini tescilledi ve Hatay'da AK Parti dönemi başladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER