© Royal Haber

Dilan Polat ve Engin Polat İçin Tahliye Kararı!

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve diğer şüpheliler, "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye edildi. Ancak Dilan Polat ve diğer şüpheliler, 2 ayrı suçtan daha tutuklu oldukları için cezaevinden çıkamayacaklar. Tahliye edilmelerine rağmen, bu suçlamalar nedeniyle tutukluluk hallerinin devam edeceği belirtildi.

Dilan ve Engin Polat çifti Kasım ayında ''Kara para aklamak'', ''Vergi usul kanuna muhalefet” ve ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'' suçlamalarıyla gözaltına alınmış ve hakimlik tarafından tutuklanmıştı.

Ancak Polat çifti hakkındaki soruşturma henüz tamamlanmadığı için bu ay yapılan tutukluluk incelemesinde Savcı, Dilan Polat, Engin Polat ve diğer tutuklu isimlerin, “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan dosyanın geldiği aşama da dikkate alınarak tahliyelerini istedi. Savcı, “Örgüt kurma ve yönetme” suçu ile “kara para aklama” suçu bakımından ise dosya üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirterek tutukluluklarının devamını istedi.

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklu isimlerin avukatlarını dinledikten sonra tüm şüpheliler hakkında, “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan tahliye kararı verdi. Ancak “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması” suçu bakımından tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Bu gelişmeyle birlikte Polat çifti serbest bırakılmadı ve hukuki süreçleri devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER