© Royal Haber

Define araması facia ile sonuçlandı: 3 kişi hayatını kaybetti!

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Gürmüzlü Mahallesi'nde kaçak kazı yapan definecilerin neden olduğu bir olayda mağara çöktü. Göçük altında kalan 3 defineci hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Bursa'nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi'nde, 3 arkadaşın kaçak kazı yaptığı mağarada göçük meydana geldi. Şahıslardan birinin cansız bedeni mağara girişinde, diğer ikisi ise mağaranın içerisinde jandarmanın arama kurtarma köpekleri tarafından bulundu. Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, operasyonu bizzat yerinde yönetti.

Olay, Gürmüzlü Mahallesi Karadere Mevkii'nde gerçekleşti. Definecilerin uzun süredir hedefinde olan mağarada kazı yaparken göçük meydana geldiği belirtildi. İlk olarak, mağara girişinde bir definecinin cansız bedeni bulundu. Daha sonra, mağaranın içinde bulunan diğer iki definecinin de arama kurtarma ve AFAD ekipleri tarafından bulunduğu bildirildi. Bu trajik olay sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın konuyla ilgili soruşturması sürerken, definecilerin cansız bedenlerinin mağaradan çıkarılarak otopsiye gönderileceği ifade edildi. Jandarma, olayla ilgili detaylı soruşturma yürütürken, başka kişilerin olup olmadığını da araştırıyor.

Gürmüzlü Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin, "Şahıslara akşamdan beri ulaşılamayınca olay ortaya çıkıyor. Doğum yeri bu köy olan ancak Gölcük'te oturan kişiden haber alınamamış. Daha önceden de bu işleri yaptığı tahmin edilen kişilere ulaşılamayınca bu durum tespit edildi. Jandarma ve savcılığımız olayı soruşturuyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER