© Royal Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonucunu değerlendirdi: "Şahsım dahil hiçbir arkadaşımız sorumluluktan kaçamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Yanlışı millette aramak bizim geleneğimizde asla yok, kendimizi hesaba çekeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alınan bilgilere göre, Erdoğan, seçimde bariz bir oy kaybının yaşandığını belirterek, AK Parti'nin 21 yıldır destekleyen seçmeni sandığa taşıyamadığını ifade etti. Toplantıda, aday belirleme sürecinden seçim sonuçlarına kadar yaşanan süreçlerin uzun uzun değerlendirileceğini vurguladı.

Erdoğan'ın değerlendirmesinde, hayat pahalılığı, Kovid-19 salgını ve Ukrayna-Rusya Savaşı gibi süreçlerin etkisiyle artan enflasyonun seçim sonuçlarına yansıdığı, önleyici tedbirlerin yetersiz kaldığı, emekliler başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinin refah kaybına uğradığı ve emeklilerin sıkıntılarını hafifletme çalışmalarının istenilen düzeye ulaşmadığı belirtildi. 

Erdoğan, parti yönetimi, il, ilçe, belde teşkilatları, belediye başkanları, milletvekilleri ve bürokraside görülen olumsuz tutumların önlenmesi ve mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, milletle aralarına duvar örmenin en büyük düşman olduğunu belirterek, millete karşı olumsuz tutumlar sergileyenlerin hesap vereceğini ifade etti.

Erdoğan'ın toplantıda yaptığı özeleştiride, AK Parti'nin 21 yıldır arkasında duran milletin neden kendilerini ikinci parti yaptığının iyi analiz edilmesi gerektiğini belirttiği kaydedildi. Oy kaybının yanı sıra kan ve ruh kaybının da olduğunu düşündüğünü ifade eden Erdoğan, Ak Parti'nin millete suç atma geleneğinin olmadığını ve olamayacağını vurguladı. Milletin verdiği mesajın net olduğunu belirten Erdoğan'a göre, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçmanın mümkün olmadığını ve partinin hatalarının üzerine gitmek zorunda olduklarını söylediği aktarıldı. Erdoğan, 22 yıllık mücadelenin heder edilmemesi gerektiğini ve partinin kendini toparlaması, milletle gönül köprülerini güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER