© Royal Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'a karşı tek ses olanlar İsrail'e karşı da dur demeli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında İsrail'in Gazze saldırıları hakkında Batı'ya önemli mesajlar verdi. İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına atıfta bulunan Erdoğan, "Batılı ülkelerin İran'ın misillemelerine karşı tek bir ses olarak tepki verebildiklerini gördük. Aynı aktörlerin şimdi de İsrail'e dur demeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı resmi törenle karşılamasının ardından basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra Erdoğan ve Hassan, ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundular. Erdoğan, "Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası" diyerek ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki ablukası altındaki son durumu değerlendirerek, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına da atıfta bulundu. "Bir an önce acil ve kalıcı ateşkes sağlanmalı, sonrasında ise iki devletli çözümü hayata geçirmeye dönük adımları hemen atmalıyız" dedi. Ayrıca, Batılı ülkelerin İran'a karşı tek ses olarak tepki verdiğini belirterek aynı birlikteliği İsrail'e de göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ise Türkiye'nin uluslararası anlaşmazlıklara barışçıl çözümler bulma çabalarını ve acil ateşkes çağrısını desteklediklerini belirtti.

Erdoğan ayrıca terörle mücadele konusunu ele aldıklarını ve Türkiye'nin terör örgütleri arasında ayrım yapmadığını vurguladı. FETÖ terör örgütü ile mücadele kapsamında Tanzanya'dan beklentilerini paylaştıklarını ifade etti. Afrika kıtasının Türkiye için özel bir öneme sahip olduğunu ve ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki kararlılıklarının devam ettiğini de belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER