© Royal Haber

Çok Kuvvetli ve Aşırı Yağışlar Kapıda: İl İl Uyarılar Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yer yer çok kuvvetli yağışların ve fırtınanın etkili olacağına dair uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, yağışların birçok ili etkileyerek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtildi. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Batı Karadeniz bölgesinde ve İç Anadolu'da beklenen yağışlarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre, 1 Ekim 2024 Salı günü Batı Karadeniz'de Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde aşırı yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yağış miktarının 100 kg/m²'yi aşabileceği, diğer Batı Karadeniz illerinde ise (Düzce, Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu) 21-75 kg/m² arasında değişen kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

Yağışların, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtınaya neden olabileceği belirtilirken, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Özellikle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

İç Anadolu'da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar

Bugün öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu Bölgesi'nde de etkili olacak sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde meydana gelecek yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinde Aksaray, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir’de de etkisini göstermesi bekleniyor. Bu bölgelerde de ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Orta Karadeniz ve Osmaniye'de Yerel Kuvvetli Yağışlar

Orta Karadeniz'de de, akşam saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Adana ve Osmaniye çevrelerinde de yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde de ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması öneriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm bu olumsuzluklara karşı halkın tedbirli olmasını ve gelişmeleri takip etmesini tavsiye etti. Yağışların etkisiyle birlikte yerel olumsuzlukların artabileceği göz önünde bulundurulmalı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER