© Royal Haber

Bedava doğal gaz dönemi bitiyor! Peki doğal gaza ve elektriğe zam gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında doğal gaz ve elektriğe zam yapılmayacağını duyurdu. Bayraktar, katıldığı bir canlı yayında bu konuda kesin bir kararın alındığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mıydı sorusuna Bakan Bayraktar, önümüzdeki ay elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Jeopolitik gelişmeler nedeniyle petrol ve doğalgaz fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Bakan Bayraktar, vatandaşlara en uygun şekilde nasıl hizmet sunulabileceği konusunda çaba içinde olduklarını belirtti.

Öte yandan, 2023 yılında başlatılan bedava doğalgaz uygulamasıyla ilgili olarak, Bakan Bayraktar'ın net bir yanıt vermediği belirtildi. Bedava doğalgazın uzatılıp uzatılmayacağı konusunda henüz bir gelişme olmadığı ve yeni bir kararname yayınlanmadığı için uygulamanın devam etmeyeceği öngörüldü. Bu durumda, vatandaşların faturalarında ortalama 150 TL'lik bir artış beklentisi olduğu ifade edildi.

Son olarak, doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleriyle ilgili olarak geçen yıl yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 1 Mayıs 2024 tarihine kadar 25 metreküp doğalgaz kullanımının faturalara yansıtılmayacağı açıklanmıştı. Ancak yeni bir kararname çıkmadığı için bu uygulamanın da devam etmeyeceği algılandı ve faturalarda 1 Mayıs'tan sonra ortalama 150 TL artış beklendiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER