© Royal Haber

Bayraktar TB3'ün 25. uçuş test görüntüleri yayınlandı!

Türkiye'nin savunma sanayisindeki önemli gelişmeler uluslararası arenada dikkat çekmeye devam ediyor. BAYKAR, yerli ve milli imkanlarla üretilen silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3'ün 25. uçuş testini başarıyla tamamladığını duyurdu.

Türkiye'nin yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen silahlı insansız hava araçlarından (SİHA), başarılarla ön plana çıkmaya devam ediyor.
Özellikle katlanabilir kanatları sayesinde TCG Anadolu gibi kısa pistlerden havalanıp inebilecek kapasitede olan TB3 SİHA'nın, yeni bir testi daha başarıyla geçtiği bildirildi.

SON TESTİDE BAŞARIYLA GEÇTİ

27 Ekim tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB3 ardışık performans testlerinden de başarıyla geçen Bayraktar TB3 SİHA, 20'nci Sistem Tanımlama Performans Testi'ni de başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3'ün toplam uçuş saati ise 196 saate ulaştı.
BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk Havacılığının Altın Çağı Bayraktar TB3 25. Test Uçuşu" dedi ve Bayraktar'ın uçuş anına ilişkin görüntülerini de paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER