© Royal Haber

Bakan Tunç'tan Sevindirici Gelişme: Narin Güran Cinayetinde Son Aşamaya Gelindi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetiyle ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bakan Tunç, "Sürecin son dönemde" cinayetle ilgili iddianamenin hazırlandığını belirtti. Bakan, iddianın reddedileceğinin ardından ayrıntıların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. İşte detaylar...

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Narin’in kayboluşunun üzerinden 19 gün geçtikten sonra cansız bedeni dere boyunca bulundu. Bu trajik olay, bölge halkını ve ülke genelini derinden sarstı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, A Haber kanalında canlı yayına katılarak soruşturmanın gidişatı hakkında önemli bilgiler verdi. Soruşturmanın gizlilik içinde yürütüldüğünü belirten Tunç, “Sürecin sonuna gelindiğinde, iddianame hazırlandığında kamuoyuna da bilgilendirme yapılacak” ifadelerini kullandı.

Soruşturma Kapsamında Yoğun Çalışmalar

Bakan Tunç, olayla ilgili titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. 21 Ağustos’ta kaybolma ihbarının ardından 250'ye yakın kişinin ifadesine başvurulduğunu vurguladı. Şu ana kadar 12 kişinin tutuklandığını ve bunların ifadelerinin alındığını aktaran Tunç, “Otopsi raporları tekrar inceleniyor. DNA tespitleri ve kriminal incelemeler sürüyor. Araçlardan ve eşyalardan elde edilen bulgular da inceleniyor” dedi.

Kamera Görüntüleri İnceleniyor

Olayla ilgili tespit edilen kamera görüntülerinin TÜBİTAK’a gönderildiğini kaydeden Tunç, “Adli tıp ve acil tutanakları ile etkin bir soruşturma yürütülüyor. Narin'in katillerine mutlaka ulaşılacak” şeklinde konuştu. Ayrıca, sürecin çok fazla uzayacağını düşünmediğini belirterek, soruşturma aşamasında her türlü imkanın kullanıldığını ifade etti.

Narin Güran'ın cinayeti, Türkiye’de çocuk güvenliği konusunu tekrar gündeme getirirken, yetkililerden bu tür olayların önlenmesine yönelik çağrılar gelmeye devam ediyor. Soruşturmanın sonuçlanmasının ardından, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor.

Bu trajik olayın faillerinin adalet önüne çıkarılması, hem bölge halkı hem de Türkiye genelindeki kamuoyu için büyük bir önem taşıyor. Soruşturma sürecindeki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

 

 

 

4o mini

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER