© Royal Haber

Bakan Şimşek duyurdu: Tasarruf paketi açıklanıyor! İşte o tarih

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu tasarruf paketi için bir tarih belirtti. Pazartesi günü yeni tedbir paketini açıklayacaklarını belirtti. Şimşek, bankalara yönelik olarak, "Biz yatırımı, istihdamı, üretimi ve özellikle de ihracatı önceliklendireceğiz. Tasarruf istiyoruz, kaynakları doğru alanlara kanalize etmenizi istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, enflasyon ve cari açık için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Bakan Mehmet Şimşek tasarruf paketi için tarih verdi.

Mehmet Şimşek'in açıklamalarından satır başları:

İlk çeyrekte net ihracatın katkısı pozitife döndü. Dünya pazarlarında daha büyük bir pay hedefleniyor. Enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi amaçlanıyor.

İç talep hala güçlü bir seyir izliyor. Program, dezenflasyona geçiş dönemini öngörüyor. İç talebin bir miktar yumuşaması, net ihracatın katkısının politikalar ve ana ticaret ortaklarındaki toparlanmayla birlikte artması bekleniyor.

Cari açığı %2.5'in altına düşürmeyi hedefliyoruz. Ekonomi programı işliyor. Altın ithalatındaki normalleşme bu hedefe katkı sağlayacak.

Yatırımı, istihdamı, üretimi ve özellikle ihracatı önceliklendireceğiz. Verimlilik ekonomisi peşindeyiz. Tasarruf yaptığınız ölçüde yatırımları artırabilirsiniz.

Bankalara finansmana erişimde sorun yok. Türk bankaları ve şirketleri küresel finansmana erişimde giderek daha iyi bir konumda. Türkiye'nin risk primi, 2020'den bu yana en düşük seviyesinde.

Tasarruf paketi 13 Mayıs Pazartesi günü açıklanacak. Sanayide dönüşümü, kamunun rehberliğinde ve destekleriyle hızlandıracağız.

Enflasyonla ilgili olarak Merkez Bankası'nın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Piyasada önümüzdeki 12 ayda enflasyonun %35 civarına düşeceği beklentisi var. Enflasyonu tek haneye indirmek için gereken adımları atacağız.

Gelir, kurumlar, KDV gibi alanlarda oynamalar yapmayacağız. Seçim sürecinde bazı çevrelerin yanlış bilgilendirme yaptığına dikkat çekiyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER