© Royal Haber

Bakan Şimşek, ABD'li Yatırım Bankalarıyla Görüştü! Yeni İlave Vergi Olacak Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD temasları kapsamında Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimiyle bir araya geldi. Türkiye'de görüşmelerde ekonomi ve yatırım ortamı ele alınırken, Şimşek yardıma güven verici mesajlar iletti. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında New York'ta önemli temaslarını sürdürüyor. Şimşek, Amerika Birleşik Devletleri’nin finans devleri olan Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantılarda, Türkiye’nin maliye politikaları ve yatırım ortamına dair stratejik açıklamalarda bulunan Şimşek, özellikle kayıt dışılıkla mücadelenin altını çizdi.

Yeni İlave Vergiler Gündemde Yok

New York'taki temaslarında, yatırımcıların yakından ilgilendiği konulara da değinen Şimşek, Türkiye'nin mali disiplini sürdürme ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele konularındaki kararlılığını vurguladı. Bu çerçevede yeni ilave vergilerin planlanmadığını belirten Bakan Şimşek, mevcut mali politikaların sürdürülebilirliği üzerine odaklandıklarını ifade etti.

Yatırımcılarla Kritik Toplantılar

Şimşek, dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticilerinden oluşan 15 kişilik yatırımcı grubuyla gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında da Türkiye’nin ekonomi programına dair kapsamlı bir sunum yaptı. Yatırımcıların Türkiye’ye yönelik güveninin pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen bu oturumlarda, Türkiye’nin 2024-2028 yıllarında Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) almayı planladığı 9 milyar dolarlık finansman hedefi de paylaşıldı.

Meta ve IFC Üst Yönetimiyle Görüşmeler

Şimşek, New York’taki diğer önemli temasları kapsamında Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg ve IFC Başkanı Makhtar Diop ile de ikili görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerde, Türkiye’nin teknoloji ve finansal iş birliği konularında potansiyel adımları değerlendirildi.

Bakan Şimşek’in New York’taki temasları, Türkiye ekonomisinin küresel yatırımcılara sunduğu fırsatların altını çizmek ve uluslararası finansman kanallarını güçlendirmek açısından büyük önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER