© Royal Haber

Bakan Şimşek: 400 binden fazla mükellef tespit ettik! Pişmanlıktan yararlanmaya davet ediyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira, ücret ve değer artış kazancı elde eden ancak 400 binden fazla kişinin beyanname vermeyi ihmal ettiğini belirtti. Vatandaşları beyanname vermeleri konusunda tekrar uyardı ve beyanname vermeyenlere ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmalarını önerdi. Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, adil rekabet ve mali disiplin için bu konuda çaba gösterdiklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılında kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellef ile ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefin gelir vergisi beyannamesi verdiğini açıkladı.

Bakan Şimşek, gelir elde etmelerine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellefin tespit edildiğini belirtti. Bu mükellefleri ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet eden Şimşek, "Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız" şeklinde konuştu.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"2023’te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellefimizle ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefimiz gelir vergisi beyannamesi verdi. Beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflerimize teşekkür ederiz. Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER