© Royal Haber

ABD ve İngiltere'den İran'a yaptırım kararı!

İran'ın İsrail'e düzenlediği İHA ve füze saldırısının ardından dünyada yankıları sürüyor. İngiltere ve ABD, İran'ın bölgede istikrarı bozucu faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle İranlı 7 kişi ve 6 kuruluşa yaptırım uygulayacaklarını duyurdu.

İran'ın Şam büyükelçiliğine yapılan saldırıya karşılık olarak İsrail'e gerçekleştirdiği İHA ve füze saldırısının ardından dünya genelindeki tepkiler sürerken, ABD ve İngiltere'den İran'a karşı ortak bir hamle geldi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına karşılık olarak ABD ile koordineli bir şekilde İran ordusunun önde gelen isimlerine yaptırım uygulandığını açıkladı.

Yaptırımların, İran'ın insansız hava aracı ve füze endüstrilerindeki kilit aktörlerini hedeflediği belirtilerek, bu adımın İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırma kabiliyetini daha da sınırlayabileceği vurgulandı. Yaptırım kararı alınan 7 kişi ve 6 kuruluş arasında İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri ve İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Muhammed Reza Aştiyani'nin bulunduğu ifade edildi. Yaptırımların seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulması gibi önlemleri içerdiği kaydedildi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yaptırımların İran'ın saldırısını kesin bir şekilde kınadıklarını göstereceğini ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırma kabiliyetini sınırlayabileceğini belirtti. Dışişleri Bakanı David Cameron ise İran'ın saldırısını kınayarak, olayların daha da tırmanmasının kimsenin yararına olmadığını vurguladı. Cameron ayrıca, Portekiz bandralı "MSC Aries" adlı gemi ve mürettebatın derhal serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER