© Royal Haber

Yıpranmış Saçlara Saç Bakım Maskesi

Bayanların en önem verdiği konulardan biriside saçlarıdır. Hava koşulları , saç makinası ürünleri (yüksek derecede ısı veren ), Jole, wax gibi kimyasal ürünlerde saçlara zarar verebilmektedir. Özellikle uzun saçların özel bakıma ihtiyaçları vardır. Yıpranmış saçlara saç bakım maskesi yapılması gerekmektedir.

Yumurta ve Zeytinyağı Saç Bakım Maskesi
Kuru ve yıpranmış saçlar için en etkili maskelerden birisi de yumurta ve zeytinyağı karışımından oluşan saç bakım maskesidir. Öncelikli olarak; yumurtayı ve zeytinyağını bir kapta karıştırılır. Detaylı bir  karışımdan sonra , saçlara iyice yedirme işlemi uygulanır. Bir bone yardımıyla 1 saat beklenir ve güzelce durulma işlemi gerçekleştirilir.( Saç kuru ve kirli olmalıdır)

Sirke Maskesi
Saçlar için en doğal ve en kolay maske yöntemlerinden birisidir. Saçlarınız yağlıyken yaptığınız zaman daha etkili bir maskedir. Bir kaba sirke  ve içerisine su ekleyerek saçlarınızı bu karışımla yıkama işlemini yapabilirsiniz. Bu sayede saçlarınız çevre kirliliğinden arınarak , daha parlak ve daha canlı bir saçlara kavuşabilirsiniz.

Badem Yağı Ve Zeytin Yağı Maskesi İle Saç Kırıklarına Doğal Çözüm
Badem yağı saçların güçlenmesi ve onarılmasında en etkili maddedir.  Saç kırıklarına  doğal çözüm olarak badem yağı zeytin yağı maskesi kullanılması gerekir. Bu sayede saçlar hem daha sağlıklı hem de daha parlak bir görünüme sahip olmaktadır. Bu maske , saç yoğunluğuna bağlı olarak uygulanacak miktar belirlenir.  İki karışımı yaptıktan sonra saçlarınıza masaj yaparak 1 saat boyunca bu maskeyi bekleterek daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

En etkili yöntem Limonlu Su
Limon c vitamini olarak bilinmektedir. Vücuda yararı olduğu kadar saçlara da faydası bulunmaktadır. Dışarda satılan limon suyu ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler maske olarak kullanılmamalıdır. Kullanılsa da bir faydası olmaz. Limonların suyunu  bir kaba alarak saçlara yedirme işlemi yapılır. Bu sayede daha sağlıklı ve canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER