© Royal Haber

Sultan Sazlığının ismi nereden geliyor?

Türkiye'nin önemli milli parklarından biri olan Sultan Sazlığının isminde Osmanlı Padişahı detayı... Peki Sultan Sazlığı nerede, Sultan Sazlığına nasıl gidilir, Sultan Sazlığında kaç tür kuş var?

Sultan Sazlığı Milli Parkı ismi nereden gelir? 301 Kuş türüne ev sahipliği yapması ve 2020 yılında ‘Kesin korunacak alan” ilan edilen bu bölge son dönemde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Ancak, kimse isminin nereden geldiğini bilmiyor.

Sultan Sazlığı Nerede?
Kayseri’ye yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta. Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçe sınırlarında bulunuyor. Yaklaşık olarak 40 bin hektarlık bir alanı kaplıyor. Sazlık olmasının yanında tatlı ve tuzlu su göllerini içerisinde bulunduruyor.

Sultan sazlığına nasıl gidilir?
Şehir dışından uça ile gelecekler için Kayseri hava alanından Sultan Sazlığı’na doğgrudan ulaşım yok. Öncelikle şehir merkezine geçmeniz gerekiyor. Aracınız yoksa otogara giderek Yahyalı minibüslerine binebilirsiniz. Yaklaşık 2 saatlik bir bir yolculuğun ardından Ovaçiftlik köyüne ulaşabilirsiniz. Otobüs ile Kayseri’ye gelenler ise daha rahat bir şekilde Yahyalı minibüslerine ulaşım sağlayabilir. Zira, Yahyalı minibüsleri otogarın yanında bulunan Batı Garajı’ndan hareket ediyor.

Sultan Sazlığı’nda ne yapabilirsiniz?
Ziyaretçiler, 2 Bin 100 metre ile 2 bin 200 metre uzunluğundaki ahşap platformlarda sazlığı gezebeliyor. Gezintiye kuş sesleri eşlik ediyor. Ayrıca alanda bulunan kulelerden kuş gözlemi imkanı da ziyaretçileri bekliyor. Özellikle mevsimine denk gelirseniz hem sazlık hasadını hem de sazlardan yapılan ürünlere şahitlek edebilirsiniz.

Sultan Sazlğı’nın ismi neren geliyor?
Osmanlı Sultanı IV. Murat, 1636 Revan Seferi’ne giderken 3 ay süreyle ordusuyla Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda konakladığı için alanın ismi Sultan Sazlığı olarak anılmaya başladığı rivayet edilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER