© Royal Haber

Sosyal ambargo!

Sosyal Medya kullanıcıları bazı Filistin destekli mesajların engellendiğini iddia etti.

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya kullanıcıları, Filistin destekli mesajların kaldırıldığı, paylaşılan gönderilerin ise ihlal yemeden silindiğini söyledi.
Barışçıl pretosto çağrısı yapılan hesapların bastırıldığı belirtildi.
Yapay zeka mühendisi Aya Omar, düzenli olarak okuduğu Filistin medyası hesaplarını Meta ve Instagram'ın engellediği için göremediğini söyledi.
Düşünce kuruluşu olan Hampton Enstitüsü, Pazar günü, eski adıyla Twitter olarak bilinen X'teki bir gönderide, "Instagram ve Facebook, İsrail/Filistin'in gerçek tarihi hakkındaki gönderileri aktif olarak engelliyor, bazen bunu 'teknik zorluk' olarak gizliyor" dedi .

Meta'dan açıklama geldi
Meta, çok sayıda sansürlenmiş içerik raporunun olduğunu ve bunlarla baş etmek için bazı önlemler aldığını duyurdu. Buna göre bazı gönderilerin geçici olarak bastırılabileceği veya askıya alınabileceği konusunda kullanıcıları uyardı.

'İÇERİĞİN KONUYLA BİR ALAKASI YOK'
Meta sözcüsü Andy Stone, sosyal medyasında konuyla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamasında:  "Reels ve Feed gönderilerini yeniden paylaşan tüm Hikayeleri etkileyen, kullanıcıların erişim problemine yol açan bir hata tespit ettik. Bu hata dünya genelindeki hesapları eşit şekilde etkiledi ve içeriğin konusuyla hiçbir ilgisi yoktu. Biz de bunu mümkün olan en kısa sürede düzelttik" ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER