© Royal Haber

Son Dakika! KPSS sonuçları açıklandı: İşte sonuç ekranı

KPSS sınav sonuçları ÖSYM tarafından saat 10.00'daaçıklandı. Sonuç açıklama takviminde 23 Ağustos tarihinde açıklanacağı duyurulan KPSS sonuçları, Aday İşlemleri Şifresi veya E-Devlet girişi ile kolayca öğrenilebiliyor. Adaylar, ÖSYM AİS KPSS sonuçları aracılığıyla Türkiye genelindeki sıralamalarını da görüntüleyebilecek. Bu bilgi sonrası KPSS tercihleri için sürecin başlaması beklenecek. Peki, KPSS sınav sonuçları nereden ve nasıl sorgulanır? İşte, ÖSYM AİS 2024 KPSS sonuçları sorgulama ekranı bilgileri

Lisans düzeyinde gerçekleştirilen kamu personeli seçme sınavı sonuçları erişime açıldı.

2024 KPSS LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı ve KPSS lisans oturumu sınav sonuçları 23 Ağustos 2024 Cuma  günü saat 10.00 itibarıyla açıklandı. KPSS sınav sonuçları ile alınan puanlar, adaylar tarafından tercih sürecinde kullanılacak. Kamu kurumları için ÖSYM tarafından duyurulacak olan tercih kılavuzlarında büyük öneme sahip olan KPSS puanı, P1, P2, P3 başta olmak üzere pek çok farklı türe ayrılacak.


KPSS LİSANS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar KPSS lisans sonuçlarına, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr  internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER