© Royal Haber

Son dakika haberi... Türkiye ile Rusya ortak devriyeye kararı! Barış Pınarı'nda icra edilecek

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasında Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde icra edilen ve 5 Ekim 2023 tarihinde güvenlik sebebiyle durdurulan Birleşik Kara Devriyesine yeniden başlandığını açıkladı.

Türkiye ve Rusya, Barış Pınarı Harekâtı Bölgesi'nde ortak devriye faaliyetlerine yeniden başladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu faaliyetler 22 Ekim 2019'da imzalanan Soçi Mutabakatı ve buna ilişkin uygulama esasları çerçevesinde yürütülmektedir. İlk devriye 1 Kasım 2019'da gerçekleştirilmiş ve 5 Ekim 2023'e kadar toplam 344 devriye icra edilmiştir. Ancak, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle bu devriye faaliyetleri bir süre durdurulmuştur.

22 Ağustos 2024 tarihinde, iki Türk Pars ve iki Kirpi-2 zırhlı aracı ile toplam 24 personelin katılımıyla Barış Pınarı Harekât Bölgesi'nin doğusunda devriyeler yeniden başlatılmıştır. Bu faaliyetlerin, Türkiye sınırlarının ve bölgedeki sivil halkın güvenliğinin sağlanması, Suriye'nin kuzeyinde istikrarın tesis edilmesi, ve terörle mücadelede Türk-Rus işbirliğinin sergilenmesi gibi amaçlarla devam edeceği belirtilmiştir. Ayrıca, Türkiye'nin ABD ve Rusya ile vardığı mutabakat gereği PKK/YPG-SDG terör örgütüne ait kontrol noktalarının ve askeri yapıların tespit edilmesi de hedeflenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER