© Royal Haber

Siz hangi platformu kullanıyorsunuz?

ürkiye'de en çok kullanılan dijital yayın platformlarını sizler için derledik. İşte o platformlar!

İnternetin kullanım alanları ve yaygınlaşmasıyla beraber teknolojide her geçen gün ilerleme kaydediliyor. Son zamanların en çok rağbet gördüğü dijital yayıncılık platformu, tüm dünya da kullanıldığı kadar, ülkemizde de kullanılıyor. 
Artık bilgisayar, akıllı telefon, tablet ya da akıllı televizyonlar üzerinden çok daha erişilebilir ve zengin bir izleme deneyimi sunan dijital platformlar, özellikle 2010’lu yıllardan itibaren pek çok izleyicinin öncelikli alışkanlığı haline geldi.
işte ülkemizde en çok kullanılan dijital platformlar!

1-Netflix
Yalnızca ülkemizde değil, dünyada da en çok ses getiren dijital yayıncılık denilince ilk akla gelen Netflix,  özel yapımlarıyla da öne çıkan yayın sistemi.
Ülkemizde özellikle 2010'dan sonra kullanılmaya başlayan Netflix, yerli ve yabancı bir çok film ve dizi izleme şansı tanıyor.
Bunun yanı sıra yerli ve yabancı pek çok kült yapımı bünyesine katmaya devam ediyor. Yeşilçam filmlerinden, Amerika komedilerine kadar pek çok zengin içeriği bulunuyor.
Netflix, hem web sürümüyle hem de Android, iOS ve akıllı TV aplikasyonları ile tüm dijital kullanıcıları için erişilebilir bir hizmet sunuyor. 
2023 güncel fiyatı ise, temel paketi aylık 99.99 TL, standart paketi 149,99 TL ve özel paketi ise 199.99 TL. 

2-MUBI
Türk girişimci ve iş insanı Efe Çakarel tarafından kurulan ve yalnızca Türkiye’de değil dünyanın çeşitli ülkelerinde de hizmet sunan MUBI, zengin film türleriyle sinema kitlesine hitap ediyor.
Ülkemizde bir dijital platform olmanın yanı sıra sinema etkinliklerine ve kültürüne de katkı sağlıyor.  MUBI’nin içerik yelpazesi dönemsel olarak değişkenlik gösterse de ağırlıklı olarak bağımsız, arthouse ve belgesel türündeki filmler ön plana çıkıyor.
Üyeler yıllık faturalandırılır. 2023 üyelik ücreti ise 69.99 TL.

3-Exxen
Kurucusunun, Türkiye'nin en popüler televizyoncularından Acun Ilıcalı'nın olduğu, son zamanların hızla yükselen dijital yayın platformudur. 
Acun Medya tarafından TV8 ve TV8,5 üzerinden yayınlanan içeriklerin yanı sıra orijinal içerikleriyle ön plana çıkan Exxen’de, yayınlanan 'Gibi' dizisi ve 'Konuşanlar' adlı komedi programı, en popüler içeriği.
Bununla birlikte 2021-22 sezonundan beri UEFA tarafından sürdürülen futbol organizasyonlarının yayın haklarını bünyesinde barındıran Exxen’de Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi heyecanını yakından takip edebilirsiniz.
2023 üyelik fiyatı ise, aylık 84.50 TL.

4-Disney+
The Walt Disney Company bünyesinde hizmet sunan dijital platform Disney+, kısa sürede dünyanın en popüler dijital yayıncılık mecralarından biri haline geldi.
Özel içeriklerinin yanı sıra, bilim kurgu ve fantastik türünün kült eserlerini bünyesinde taşıyan Disney+, Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic içerikleri ile kullanıcılarına zengin bir içerik yelpazesi sunuyor.
Disney+'ın 2023 aylık üyelik fiyatı ise, 64.99 TL.

5-Blu TV
Doğan Medya tarafından kurulan Blu TV, Türkiye'deki en büyük dijital platformlarından biri. 2015 yılında kuruldu. Türkiye’deki ilk internet dizilerinden biri olan Masum ile büyük ses getiren platform, daha sonra 7 Yüz, Sıfır Bir, Bartu Ben, Dudullu Postası, Alef, Yeşilçam, Behzat Ç., Çekiç ve Gül, Bozkır ve Sokağın Çocukları gibi çok sayıda yerli diziyi orijinal içerik olarak izleyicilerle buluşturdu. 
Blu TV'nin 2023 aylık üyelik fiyatı ise 99.90 TL.

6- Amazon Prime Video
Film ve dizi içerikleri başta olmak üzere TV programları, belgesel yayınları ve HBO, Starz, Showtime gibi kanalların seçkin içeriklerini de izleyicilerle buluşturan popüler bir dijital platformdur. 
Amazon Prime Video, Android ve iOS uygulamaları ile birlikte internet sitesinden de erişilebilir bir platform olarak ön plana çıkıyor. Yerli ve yabancı yapımlar arasında birbirinden popüler çok sayıda içeriği izleyicisiyle buluşturan Amazon Prime Video, Türkiye’de hizmet vermeye başladığı günden beri ülkede en çok tercih edilen dijital platformlardan biri olarak dikkat çekiyor.
2023 aylık üyelik fiyatı ise, 39.99 TL.

7-Puhu TV
2016 yılında Doğuş Medya Grubu çatısında hizmete başladı. Türkiye'nin öncü dijital platformları haline geldi. 2017 yılında Türkiye'nin ilk internet dizilerinden biri olan 'Fi'yi orjinal içerik olarak sundu.
2023 aylık üyelik fiyatı ise ücretsizdir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER