© Royal Haber

Sıfır otomobil satışlarında rekor artış: Yüzde 57 arttı!

Avrupa'da elektrikli otomobil satışları düşerken, sıfır otomobil satışlarında artış gözlemleniyor. Bu artış, geçen yıla göre beklenmedik bir seviyede gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz yıl elektrikli otomobil mottosuyla çalışan otomobil üreticileri, 2024 yılında karşılaştıkları manzara nedeniyle içten yanmalı motorlara geri döndü. Bu kararın ne kadar doğru olduğunu ise satış rakamları gösterdi. Otomobil üreticileri bu yıl, geçtiğimiz yıla göre yüzde 57 daha fazla satış yaptı.

Sıfır otomobil satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 57 arttı!

Bildiğiniz üzere son zamanlarda birçok firma elektrikli otomobil satışlarının düştüğünü, bu yüzden tekrar içten yanmalı motorlara yöneleceğini bildirmişti. Bugün ortaya çıkan veriler bu kararın ne kadar doğru olduğunu ortaya serdi. Bu yılın Haziran ayında 2,8 milyon sıfır araç satışı yapılırken, bu rakamın geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 57 daha fazla olduğu bildirildi.

Zaten bir süredir artış durumunda olan sıfır otomobil satışının bir yılda bu kadar artması, üreticileri de sevindirdi. Sadece Mayıs ayı ile Haziran ayındaki fark yüzde 1,8 olarak görülürken, kompakt SUV modelleri yüzde 7,4 artış gösterdi.

2022 ylının başlarında 900 binlere kadar düşen toplam sıfır araç satış sayısı, günden güne artış gösterse de, bir buçuk yıl gibi bir sürede maksimum 1,8 milyona kadar ulaşmıştı. Şimdi ise Haziran itibarı ile satış rakamları 2 milyon 844 bin 993’ü gösteriyor. Önümüzdeki günlerde bu rakamların daha da artacağı tahmin ediliyor. Özellikle içten yanmalı ve hibrit araçların daha fazla ilgi göreceği söyleniliyor. Kasa bakımından ise kompakt tasarıma sahip Pick-Up ve SUV modelleri şu anda ilgi gören araçların başında geliyor.

Sizce önümüzdeki yıllarda otomobil satışlarındaki durum nasıl değişecek? Elektrikli otomobiller büyük bir atılım mı yapacak? Yoksa menzil ve şarj gibi sorunlar nedeniyle içten yanmalı araçlara tercih mi edilecek? Görüşlerinizi yorumlara bekliyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER