© Royal Haber

Rojin Kabaiş Aranıyor: 16 Günlük Kayıp Vakası!

Van'da, 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaybolmasının üzerinden 16 gün geçti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'den bu yana kayıp. Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Kabaiş'ten o günden bu yana haber alınamıyor. Ailesi ve arkadaşları, genç kadının bulunması için umudunu koruyor.

Arama Çalışmalarının Detayları

Van Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen arama çalışmaları, hem Van Gölü’nde hem de kıyı bölgelerinde aralıksız devam ediyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve AFAD dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazlarıyla gölün derinliklerini tarıyor. Ayrıca, Çanakkale ve Samsun'dan getirilen yandan taramalı sonar cihazları, kaybolan Rojin Kabaiş'in bulunmasına yönelik çalışmaların etkinliğini artırıyor.

Kıyı Ekiplerinin Yoğun Çalışmaları

Kıyıdaki ekipler, helikopter, drone ve özel eğitimli köpeklerle sahil çevresindeki yerleşim alanları, Bardakçı Mahallesi'ndeki metruk yapılar, sazlık alanları ve Bakan Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden duyurduğu başörtüsünün bulunduğu bölgeyi sürekli kontrol ediyor. Bu geniş çaplı arama faaliyetleri, kayıp öğrencinin izinin sürülmesi için titizlikle yürütülüyor.

Aile ve Yakınlarının Bekleyişi

Rojin Kabaiş'in ailesi ve yakınları, arama çalışmalarının yapıldığı bölgede sürekli bekleyişlerini sürdürüyor. Aile, yetkililerden ve gönüllülerden gelen destekle umutlarını taze tutmaya çalışıyor. Rojin'in kaybolması, Van'da büyük bir üzüntü yarattı ve toplumsal duyarlılığı artırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER