© Royal Haber

Rezene Nedir Rezene Çayının Faydaları Nelerdir?

Şişkinlik ve Kabızlık gibi sorunların çözümü olarak gösterilen Rezene çayı, özellikle anne sütüyle beslenen küçük çocuklarda gaz problemini ortadan kaldırıyor.

Her yaş için şifa olan rezene çayı, gaz ve şişkinlik ile kendini gösteren sancılı, hafif sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı faydalıdır. Soğuk algınlığındaki öksürüklerde, balgam söktürücü olarak kullanılabilmektedir.

 

Rezene çayı, üst solunum yolu rahatsızlıklarında ve hazmı kolaylaştırıcı, bebeklerde bilimsel adı kolik olan sebebi tam bilinmeyen veya gazdan olabilen sancılara karşı savaşır ve emziren kadınlarda süt artırıcıdır. Ancak emzirme dönemindeki kadınlar uzmana danışmadan rezene ürünleri tüketmemelidir; çünkü kan şekerini olumsuz olarak etkileyebilir. Ayrıca Safra kesesi, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı bulunanlara rezene çayı içmemelidirler.

 

B, C vitaminleriyle potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri almak ve vücudu güçlendirmek için tüketilen Rezene çayını herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişilerde tüketebilmekte. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiren ve kalsiyum kemik yapısını sağlamlaştıran mineral deposu olarak da görülen Rezene çayı, laktasif etkisi ile kabızlığı önler.

 

Rezene Nedir?

Uzun bir ömre sahip olan ve tamamen sağlıklı olarak gösterilen rezene, sene boyunca bulunabilen bir bitki çeşididir. Oldukça heybetli olabilir ve 2 metreye kadar uzayabilen boyları bulunuyor. Bitkiye ait soğan ve yaprakları yemeklerde, tohumları ise çayını hazırlamakta kullanılır. Çay olarak tüketildiğinde vücuda birçok faydası olduğu söyleniyor

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER