© Royal Haber

Putin, Saldırı Sonrası İlk Kez Konuştu: 'Bu Saldırıyı Emir Verenler Cezalandırılacak'

Rusya lideri Putin, Moskova yakınlarında yaşanan terör saldırısına ilk kez konuştu. Saldırıyı "kanlı ve barbarca terör saldırısı" olarak nitelendiren Putin, ulusal yas ilan edilmesine karar verdiklerini duyurdu. Bu kararla birlikte, 24 Mart'ın yas günü olarak belirlendiği açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da meydana gelen ve yaklaşık 150 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasında 24 Mart'ı yas günü ilan ettiklerini açıkladı.

Putin, saldırganların Ukrayna sınırına kaçmaya çalıştığını belirterek, "Teröristler yakalandıklarında Ukrayna sınırına girmek üzereydi. Bu saldırganlar kasıtlı olarak insanları öldürmek üzere hareket etti" dedi.

Başkan Putin, önemli olanın saldırıyı gerçekleştirenlerin yeni suçlar işlemesini engellemek olduğunu vurgulayarak, Moskova ve diğer bölgelerde terörle mücadelede ek önlemler alındığını belirtti. Ayrıca, saldırının arkasında olanların cezalandırılacağını ifade etti.

Putin, "Bu saldırıyı emir verenler cezalandırılacak, bizi kimse bölemez, birlik olacağız. Rusya, terör saldırısını hazırlayan herkesi tespit edip cezalandıracak. Rusya en zorlu sınavlardan her zaman daha da güçlenerek çıktı ve şimdi de öyle olacak" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER