© Royal Haber

Nasır Hastalığı Nedir?

Derinin birbirine sürtünmesiyle oluşan, el ve ayaklarda görülen bir cilt hastalığıdır. Türüne göre farklılık gösterebilir. Başta ayakta olmak üzere, ellerde görülür. Nadir olarak çalgı çalan özellikle keman çalan kişilerin çene kısmında görülür. Bu durumda fazla sürtünmeden kaynaklanmaktadır

Nasır Belirtileri Nelerdir?
Nasır oluşan bölgede ciddi bir ağrı hissedilir
Bölgede bir kalınlaşma oluşur

Nasıra Ne İyi Gelir?
Derinin kalınlaşması hastalığı olarak bilinen nasır için belli başlı iyi gelen durumlar vardır
Çorap seçimine dikkat edilmelidir. Pamuklu çorap ve ayağı terletmeyen çorap olmalıdır.
Ayak temizliğine dikkat edilmelidir.
Nasır oluşmuş dönemde ayakkabı seçimine dikkat edilmeli bu kısma çok fazla temas etmeye ayakkabı seçilmelidir.
Ayaklar ılık suda bekletilenidir ve bu işlem her gün tekrarlanmalıdır.
Nasır temizlemesi içi ponza taşı ve törpü yardımıyla günlük temizleme işlemi yapılmalıdır.
Aynı zamanda badem yağı sürülerek nasırın yumuşamasını sağlanabilir

Nasır Tedavisi
Nasır oluşmaya başladığı andan itibaren, zaman geçtikçe müdahale edilmez ise daha büyük ağrı ve sorunlarla karşılaşılabilmektedir.  Nasır tedavisinde doktora başvurulabileceğiniz gibi evde yapabileceğiniz bitkisel çözümlerde bulunmaktadır.

Badem Yağı
Pamuk yardımıyla günlük uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Gün sonrasında ayakları ılık suyla yıkadıktan sonra komplex yaparak nasırlı bölgeye uygulayarak yumuşaması sağlanır. Bu işlem her gün uygulanmalıdır. Badem yağı nasırlı bölgenin yumuşatmasını sağlar.

Sirke
Ayaklar ılık suyla yıkandıktan sonra bir leğen veya kabın içerisine sirkeli suyun içerisine sirke damlatarak ayakları 30 dakika boyunca bekletmelisiniz.

Zeytinyağı
Zeytinyağı cilde çok iyi gelen bir şeydir. E vitamini barındırdığı için cilde oldukça faydası vardır. Günlük bakım ile nasırlı bölgenin yumuşamasına olanak sağlar. Gündelik olarak, tekrarlandığı zaman hem ciltte yenilenme hem de yaralarda iyileşme görebilirsiniz.

Karbonat
Karbonat cilde çok iyi gelmektedir. Aynı zamanda nasırla birebir savaş halindedir. Nasıra en iyi gelen bitkisel çözümlerden birisidir. Ayaklarınızı ılık suyla yıkadıktan sonra,  bir kabın içine karbonat ile karıştırarak ayaklarınızı 20-30 dakika bekleterek ilgili bölgenin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemi her gün uygulamalısınız. İyileşme gözlemlendiği zaman 1 gün arayla kullanmanız daha uygun olacaktır.

Nasır olma sebepleri nelerdir?
Nasır rahatsızlığına sebep olan birçok neden vardır.
Yanlış yürüme ve adımlardaki hata
Ayağa uymayan ayakkabılar giymek
Sıkı ve dar ayakkabı kullanmak
Obazite olmak
Çorapsız gezmek
Yanlış çorap kullanımı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER