© Royal Haber

Milyonlarca emekli zam bekliyor

Asgari ücret zammı için görüşmeler devam ederken, gözler emekli maaşlarına getirilecek zamlara çevrildi. Peki 2024 yılında emekliler ne kadar alacak?

2024 yılına girmemize az bir zaman kala gözler, asgari ve emekli ücretlerine getirilecek zamlara çevrildi. Milyonlarca vatandaş, getirilecek zamları merak ediyor. Peki SSK-Bağ-kur emeklilerinin 2024 yılında maaşları ne kadar olacak?
Emekliler, her yıl ocak ve temmuz ayında yılda iki kere zam alıyorlar. Emekli zammının belirlenmesinde etkili olan enflasyon değerleri açıklandıkça, getirilecek zam oldukça merak ediliyor.

Enflasyon değerleri açıklandı
Geçtiğimiz günlerde, Kasım ayında enflasyon değerleri açıklanmıştı. Yıllık baz ele alındığında yüzde 61.9 olurken, 5 aylık enflasyon yüzde 33.65 olarak gerçekleşti.

2024 Emekli zammı ne kadar olacak?
Ekonomist Muhammet Bayram, "Son dönemlerde memur emeklilerine ne oranda zam yapıldıysa SSK ve Bağkur emeklilerine aynı oranda zam yapıldı. Ben bu dönemde SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 42-43'lük artış yapılacağını düşünüyorum. Ayrıca memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 9’luk toplu sözleşme farkının da diğer emeklilere yansıtılacağını düşünüyorum. En düşük emekli maaşı yüzde 50’ye yakın bir seviyede gelecektir." dedi.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Muhammet Bayrak, en düşük emekli maaşlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı. Bayrak:"u anda en düşük emekli maaşı 7500 TL seviyesinde. Sene başında 5 bin 500 TL’ydi, nisan ayında bir zam yapılmıştı. Temmuz ayında bir artış olmadı. Temmuz ayında emeklilere yüzde 25 artış yapılmıştı. 6 bin TL altında kök maaşa sahip olan kişilerin maaşlarında artış olmadı, zaten en düşük emekli maaşı 7500 TL seviyesindeydi. Biz bu dönemde en az yüzde 50 artış olacağını düşünüyoruz. Yüzde 50’lik bir artışla 11 bin 250 TL seviyesine gelmesini bekliyorum. Bu en yüksek seviye olacaktır." dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER