© Royal Haber

Meryem Uzerli kimdir?

Oyuncu Meryem Uzerli kimdir?

Meryem Sarah Uzerli, 12 Ağustos 1983 yılında Almanya'nın Hessen'in Kassel Şehri'nde, Türk babadan ve Alman bir anneden dünyaya geldi. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır.
İki abisi ve bir ablası vardır.
Almanya'da çok sayıda dizi ve filmlerde rol alan Uzerli, Türkiye'de ki tanınırlığını Muhteşem Yüzyıl sağlamıştır. 8 ay süren seçmelerin ardından Meryem Uzerli Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan karakterine seçilerek, 2011 yılında dizi de rol aldı. 
2011 yılında Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.
2013 yılında Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp diziden ayrılmıştır.

Meryem Uzerli evli mi?
İlk kızı Lara Jemine'yi 2014 yılında kucağına alırken, ikinci kızı Lily Koi'yi ise Ocak 2021'de kucağına aldı. Meryem Uzerli hiç evlenmedi. İlk kızının babası Can Ateş iken ikinci kızının babası ise hala bilinmiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER