© Royal Haber

Merakla Beklenen Özellik Whatsapp’a Geldi

Whatsapp; bir haberleşme ve mesajlaşma aracı olarak kullanılan platformdur. Bu uygulamada mesajlaşma yapılabilir, sesli ve görüntülü konuşma yapılabilir, Mesajlaşma esnasında resim video, şarkı gönderimi yapılabilir. Aynı zamanda belge (Word, exel,pdf) gibi dosya aktarımı da sağlanmaktadır.

 Kullanıcıları tarafından sevilerek kullanılan whatsapp’a merakla beklenen özelik geldi
Whatsapp’da birisine sosyal medya platformlarından gönderim yapılabilmektedir. Bu uygulamalar  (youtube , twitter, instagram) gibi. Daha öncesinde bu platformlardan karşı tarafa video gönderimi yapıldığı zaman, whatsapp uygulamasından ayrılıp başka sayfaya yönlendiriyordu. Whatsapp’a gelen son güncelleme ile sohbet ekranında gelen video kolaylıkla izlenebilir hale geldi. Bu özellik kullanıcıların oldukça dikkatli çekti.

Whatsapp’da hangi özellikler vardır?
Mavi tık
Hikâye Paylaşımı
Gri 2 Tik
Tek Tik

Mavi Tik nedir?
Mesajlaşma uygulaması olan bu platformda mavi tik özelliği bulunmaktadır. Whatsap’ta mavi tik simgesinin anlamı karşıdaki kişiye mesaj gönderildiği zaman 2 mavi tik olursa; kişiye mesaj ulaşmış ve kişi mesajı görmüş demektir.

Hikâye Paylaşımı            
Hemen hemen her sosyal uygulamada olan bu özellik whatsapta’da bulunmaktadır. Bu özellikle ile anlık hikâye paylaşımı yapılır. Alt kısımda bulunan göz simgesinden durumunuzu kimlerin gördüğünü görebilirsiniz.
Gri 2 Tik

Gri 2 Tik mesajın anlamı karşıdaki kişiye mesajın ulaştığı ve mesajı okumadığı anlamına gelmektedir. Bir başka bakış açısıyla kişi gizlilik ayarlarından okundu bilgisini kapatmış olabilir. Bu durumda kişi mesajı okusa da okuyup okumadığını anlayamazsınız.

Tek tik

Whatsap’da tek tik mesaj atılan kişinin interneti ve ya telefonu kapalı olabilir. Bu sebepten dolayı mesaj kişiye ulaşmamış demektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER