© Royal Haber

Kış aylarında cilt bakımı nasıl yapılmalıdır ?

Kış mevsiminde soğuk hava koşullarından kaynaklanarak ciltte kuruma meydana gelir. Cildi korumak için ne kadar dikkat edersek cilt o kadar sağlıklı ve güzel olur. Kış aylarında cilt bakımı yaparken , dikkat edilmesi gereken işlemler vardır. Her işlem her cilde uyum sağlamayabilir.

6 adımda kış aylarında cilt bakımı:
Cilt temizliğine dikkat edilmeli: Kış mevsiminde olumsuz hava koşulları ve çevre kirliliğinden kaynaklanarak cildi olumsuz etkileyebilmektedir.
Nemlendirici Krem kullanılmalıdır: Cilt kuruluğuna en ideal çözüm olarak nemlendirici krem kullanılması gerekir. Kremi kullanmadan önce kullanma talimatlara bakarak cilde uyumluluğu kontrol edilmelidir. Aksi takdirde cilde alerjik zararı olabilir.
Peeling işlemi uygulanmalıdır :  Peeling ; Ölü derinin temizlenmesi işlemidir. Bir başka anlamda peeling üst kısımda bulunan kusurlu bölgenin giderilmesini sağlayarak daha sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşulmasını sağlar.
El ve ayak kuruluğuna özel çözümler: Kış aylarından en çok eller etkilenmektedir. Ellerde kuruma ve çatlama görülür. Bu durumlarda nemlendirici kremlerinin yanı sıra glikolik asit içeren kremler kullanılması gerekir. Kış dönenimde ayaklarımız için yünlü çoraplar , ve  hava almayan ayakkabılar giyeriz. Bu durumda ayak da mantar oluşmasına sebep olabilmektedir. Ayak bakımı için kış döneminde özel kremler kullanarak giderilebilir. Aynı zamanda ayaklar eve gelindiği aman yıkanmasında fayda vardır.
Beslenme Düzeni Cilt Sağlığını Etkiler: Cilt güzelliği, beslenme şekline bağlı olarak da değişkenlik gösterebilmektedir. Özellikle su tüketimi cilt sağlığı ve bakımı için çok önemlidir. Az tüketildiği zaman ciltte sorunlar olabilmektedir.
Anti-Aging İşlemi : Bu işlem, cildin yenilenmesi anlamına gelir. Ciltte oluşan kırışıklık ve belirli sorunları olan kişiler bu işlemi tercih edebilirler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER