© Royal Haber

Kirpik Lifting nedir? Kirpik lifting nasıl yapılır?

Kirpik lifting, son dönemlerde estetik ve güzellik sektörünün en çok tercih edilen uygulamalarından biri haline geldi. kirpikleri daha uzun ve belirgin hale getirmek için kullanılır. Kirpik lifting nedir? Kirpik lifting nasıl yapılır? İşte detaylar..

Kirpiklerinizin özel bir teknikle, kıvrık durmasını sağlayan bir uygulama olan Kirpik lifting öncesi yağdan ve tozdan arındırıldıktan sonra kirpikler, özel bir yapıştırıcısı yardımıyla göz kapağının üzerine konulan silikon pedlere yapıştırılır. İki ayrı solüsyon uygulaması yapılır.

Kirpik Lifting nasıl yapılır?
Lifting, yapılışı zor olmayan ama oldukça dikkat gerektiren bir uygulamadır.

Uygulama Aşamaları :

1 – Temizleme işlemi yapılır
İşlemlere başlamadan önce, kirpikler uzman tarafından temizlenerek yağ ve kirden arındırılmaktadır. Temizleme işlemi için bazı ürünler kullanılır.

2 – Uygun silikon seçilir
Kirpiklerinizin sıklığına, hacmine ve göz şeklinizin büyüklüğüne göre; S, M, L olarak üç adet silikon ped türünden uygun olanı, göz kapağınıza yapıştırılır.

3 – Yapıştırma işlemi

Bir cımbız yardımıyla kirpikleriniz tek tek ayırarak pedin üzerine yapıştırılır. Yapıştırılmasındaki amaç ise, kirpiği kıvırmak ve kirpiğe sürülecek malzemeyi rahatlıkla kirpik diplerinden itibaren sürebilmek.

4 – Bakım ve bekleme

Ped’in üzerine yapıştırılan kirpiklere, güzellik salonumuzda kullandığımız bakım ürünleri sürülerek yaklaşık olarak 15-20 dk. bekletilir.

5 – Son olarak çıkarma işlemi

Son işlem olarak da ped çıkarılır ve son olarak farklı bir bakım ürünü uygulanır.
Tüm işlemler ortalama olarak 40-45 dakika sürmektedir. Genellikle seyrek ve hacimsiz görünen kirpikler bu uygulamayla çok daha güzel bir görünüme kavuşur.

Kirpik Lifting Etkisi Kaç Ay Kalır?

Kirpikten kirpiğe değişiklik gösteren bir uygulamadır. Kimisi 2-3 ay kullanırken, kimisi 1 ay kullanabiliyor. Bunun muhtemel sebepleri;

Gittiğiniz merkezlerin kullandığı ürün ve malzemeden kaynaklı, Kirpik yapınızdan kaynaklı, Evde uygulamanız gereken bazı adımları uygulamıyor olmanızdan kaynaklı.

Bu süreçte denize, havuza girmeniz herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER