© Royal Haber

Kayak Yaparken Bunlara Dikkat!

Kayak her ne kadar eğlenceli olsada bir o kadarda tehlikeli bir spordur, Kayak yaparken can sağlığınız için uymanız gereken tavsiyeler!

Kar zamanı, akla ilk gelen şey kış sporlarıdır. Kayak merkezleri şimdiden doldu taştı bile.. Ama kayak sporları yaparken bazı kurallar vardır bu kurallara dikkat edilmezse sakatlanmalara sebep olabilir

Kayak yaparken bunlara dikkat.

Yaralanma ve burkulma Kaybolma Pist Kazaları

Yaralanma ve Burkulma
Kayak yaparken yaralanma ve ayak burkma durumları çok fazla görülür. Yanlış hareketler ve ya yanlış kullanım ile sporcu kendisine zarar verebilir. Sporcu yaralanmaları arasında şunlar vardır:

Bağ Yaralanması, Kıkırdak Yaralanması, Adale Sakatlığı Burkulma

Burkulma en sık yaşanan sakatlanmadır. Bu durum ileri düzeye giderse kırılma ve kullanamama ya kadar gidebilir. Burkulma veya incinme olduğu zaman, bir doktora görünmek gerekir. Gerekiyorsa bir süre spor yapmaktan uzak durulmalıdır.

Kaybolma
Kayak sporunda en önemli kural kimlik kontrolüdür. Spora başlamadan önce kimlik kontrolünden  geçirilir.. Kimliği olmayan sporcular kesinlikle sahaya, piste alınmaz. Kaybolma gibi bir durum söz konusu olduğu zaman kişinin daha kolay bulunmasın sağlar. Levhalara dikkat etme gerekir. Dikkat edilmezse kaybolmak an meselesi

Pist Kazaları
Kış sporlarında en çok karşılaşılan sorunlardan birisi de pist kazalarıdır. Haddinden fazla hızlı gitmek , yanda veya önde bulunan kişiyi sollamak veya farklı hareketler yapmak kazaya sebebiyet verebilir.
Kış sporu yapmak zevkli olduğu kadar risklide bir durumdur. Kurallarını ve kullanımını öğrenmeden yapmamak da fayda vardır. Sonrasında kalıcı hasarlara neden olabilmektedir.

Birbirinden güzel kayak yerleri

Uludağ Erciyes Palandöken Kar tepe Kartal kaya Sarıkamış

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER