© Royal Haber

Kasımpatı Çiçeği'nin anlamını biliyor musunuz?

Her çiçeğin bir anlamı varken, Kasımpatılarında anlamı olduğunu biliyor muydunuz? Detaylar haberimizde...

Çiçek severler bilirki her çiçeğin kendine özgü anlamları vardır. Kırmızı gül aşkı simgelerken, beyaz gül ise masumluğu ve temizliği simgeler.
Kış aylarının vazgeçilmezi Kasımpatıların anlamı ise pek az insan tarafından bilinir. 

Bu güzel çiçekler neyi temsil ediyor?
Kasımpatları Yunan dilinde 'Altın çiçek' olarak tanımlanır. Yapraklarının kusursuz bir biçimde olması nedeniyle, Japonya'da ise 'Mukemmeliği' temsil ettiğine inanılır. Genel olarak sonbaharda ve kasım ayında olduğu için ismini bu aydan alır. Genellikle cenaze ve dini törenlerde dikkat çeken kasımpatı, Türkiye’de en çok Anıtkabir’de görülmektedir. 
Kırmızı kasımpatı çiçekleri; tutkulu ve yoğun bir sevgiyi, sarı kasımpatı çiçekleri; masumiyeti, beyaz kasımpatı çiçekleri; bolluğu, parayı, pembe kasımpatı çiçekleri; şefkati, mor kasımpatılar ise; asaleti simgeler.

Peki Kasımpatı nasıl yetiştirilir?
Kasımpatı bakımı ve yetiştirme teknikleri oldukça kolaydır. Bir saksı içinde kasımpatıyı en güzel şekilde büyütebilirsiniz. Öncelikle pek çok kişinin merak ettiği kasımpatı ne zaman ekilir sorusunu da yanıtlayalım. Bu çiçek saksı içinde her ay yetişme imkanı bulmaktadır. Bu nedenle dilediğiniz mevsimde tohumları ekebilirsiniz. Kasımpatı tohumlarını kaliteli tohumlardan alınız. Alınan tohumları bir peçe üzerinde havalandırın. 25-30 cm çaplarında derin bir saksıya verimli ve mineralleri bitki toprağını yarıya kadar dökün. Ardından kasımpatı tohumlarını toprağın üzerine birbirinden ayrı olacak şekilde yerleştirin. Tohumların üzerine gevşek şekilde bitki toprağını dökün ve sprey şişeyle ilk sulamasını yapın. 1 gece bekleyin. Bu 1 gece içinde toprak tohumu kabul edecek ve verdiğiniz can suyu sayesinde tohum çimlenmeye başlayacaktır. Saksının yarı gölgeli yerde kalmasına özen gösterin ve tohumların filizlenmesi için zamana bırakın. Bir iki hafta içinde topraktan yükselen kasımpatı filizlerini göreceksiniz.

Kasımpatı Çiçeğinin bakımı nasıldır?
Kasımpatı çiçeği güneş ışığını doğrudan almayı sevmez. Yarı gölgeli şekilde bir konumda kalırsa daha iyi gelişir ve çiçeklerini daha gür açar.
Dalların arasındaki kuruyan yaprakları sık sık temizlemeniz gerekir. Çünkü krizantem çiçeği budama işini sever. Ölü dallardan arındıkça suyu daha iyi çeker.
Kasımpatının yer aldığı saksıyı sık sık sulamalısınız. Suyu hızlı emer. Toprağı her sabah kontrol edip sprey su şişesiyle nemlendirebilirsiniz.
Yaz aylarında çiçeklenen bazen Kasım gibi de çiçek veren bu bitkiyi doğal gübreyle destekleyebilirsiniz.
Saksının rüzgardan korunması gerekir. Kasımpatının çiçekleri şiddetli rüzgardan etkileneceği için sakin köşelerde bakımı yapılmalıdır.
Uzun süredir krizantem büyütüyorsanız her sene mayıs ayı gibi toprak değişimini yapabilirsiniz. Eski saksıdan bir boy büyük saksıya geçiş yapmanız önerilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER