© Royal Haber

Karaciğer büyümesi neden olur? Karaciğer büyümesi belirtileri neler?

Karaciğer büyümesi, karaciğerin normal boyutundan daha büyük hale gelmesi durumudur. Bu durum bir hastalık baş gösterdiğinde olur ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Karaciğer büyümesinin temel sebebinin bir an önce keşfedilip tedavi edilmesi önemlidir.  Erken teşhis ve uygun tedavi, karaciğer büyümesini kontrol altına almakta yardımcı olabilir. Peki, Karaciğer büyümesi nedir, neden olur?

Karaciğer büyümesi nedir?
Karaciğer büyümesi, karaciğer dokusunun genişlemesi veya şişmesi anlamına gelir. Her ne kadar cilt üstünde belli olmasa da kişilerin bölgede ağırlık ve şişlik hissetmesi de belirtilerden bir tanesidir. Kendine özel bir hastalık olabileceği gibide başka sağlık sorunlarında habercisi olabilir.

Karaciğer Büyümesinin Temel Sebepleri?
Karaciğer büyümesindeki sebeplerden şu şekilde:
 

 

Alkol Kötüye Kullanımı: Kronik alkol tüketimi, karaciğerin şişmesine neden olabilir.

 

Yağlı Karaciğer (Yağlı Karaciğer Hastalığı): Yağlı karaciğer, karaciğer hücrelerinin yağ ile birikmesi sonucu karaciğerin büyümesine sebep olabilir ayrıca karaciğerden bağlantısız ve başka bir hastalıkdır. Hepatit: Viral hepatit enfeksiyonları (örneğin, hepatit B veya hepatit C), karaciğerin hem büyümesine yol açarken hem de büyümesine yol açabilir. Karaciğer Kistleri: Karaciğerdeki kistler, karaciğer dokusunu sıkıştırarak karaciğerde büyümeye yol açabilir. Karaciğer Kanseri: Karaciğer kanseri, karaciğer dokusunun hücresel değişikliklere uğramasına sebep olarak karaciğer büyümesine yol açabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER