© Royal Haber

İşyeri İlaçlama İşlemi Neden Yapılır?

İşyerlerinde sağlıklı koşulların elde edilmesi ve tehlikelerin ortadan kaldırılması için her dönemde düzenli olarak işyeri ilaçlama hizmete alınması gerekir. Temizlik, evlerde olduğu gibi iş yerlerinde de önemli bir etkendir

Temizliğin eksiksiz bir şekilde sağlandığı ve hissedildiği işletmelerde müşteriler tarafından da güven duyulacağından dolayı işletmeye büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu nedenle iş yerlerinde böcek ve haşerelere karşı düzenli bir şekilde mücadele edilmesi gerekir. Haşere kontrolünün yapılması noktasında iş yeri sahipleri ve çalışanların üzerlerine düşen görevler arasında işyerlerinin tuvalet, mutfak, depo gibi alanlarında etkin temizlik malzemelerinin kullanımı yoluyla kontrol sağlanması bulunmaktadır. Bilhassa lokantalar, oteller, hastaneler, sağlık kuruluşları ve gıda fabrikaları gibi işletmelerde birebir insanlarla etkileşime geçildiği ve hayatı hizmetler verildiği için haşerelerin kontrolünde asla eksik atlanmış noktalar olmamalıdır. Gıda işletmeleri gibi bölgelerde haşere kontrolünün aksatılması sonucu büyük maddi zararlar ve tehlikeler oluşabilmektedir.

İşyeri İlaçlama Nasıl Yapılır?
Genel olarak iş yerlerinde mutfak faresi, hamam böceği ve sinek gibi haşerelerle ilgili işyeri ilaçlama hizmetleri verilmektedir. Bu hizmetler kapsamında insan sağlığına zarar vermeyen, kimyasal ilaçlar kullanılması yöntemi ile ilaçlama yapılmaktadır. Fare gibi zararlılarla mücadele de önemli noktalar, iş yeri sahiplerinin ve çalışanlarının mutfak ve depo gibi yerlerde gıda kalıntılarının kalmamasına dikkat etmesi bulunmaktadır. İşyerlerinde haşerelerle mücadele de yapılan kontrol hizmetlerinde hamam böcekleri gibi zararlılarla mücadele edilmesinde de ilaçlama yöntemi kullanılmaktadır. İlaçlama işlemleri firmalar tarafından profesyonel şekilde eğitimi almış ve tecrübeli ekiplerden talep edilmelidir.

Yasal Bir Sorumluluk Olarak İş Yeri İlaçlama
Gıda işletmeleri başta olmak üzere birçok işletme mevzuatlar gereği yıl içerisinde belirli dönemlerde işyeri ilaçlama işlemlerini yaptırmalıdır. İşyerlerinde haşere kontrolünün yapılmaması sonucu hem iş yerinde büyük zararlar oluşabileceği gibi hem de personellerin sağlıklarında sorunlar yaşanabilecektir. Bu gibi durumlar; işletmelerin müşteri kaybetmesi, itibarının düşmesi ve marka değerini yitirmesi gibi kötü sonuçlara yol açabilirler. Genel ve toplumsal sağlık koşullarının oluşturulabilmesi için iş yeri sahiplerinin düzenli bir şekilde İlaçlama hizmetlerini takip ederek aksatmadan yaptırması gerekir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER