© Royal Haber

İbrahim Erkal'ın kızından duygulandıran paylaşım

İbrahim Erkal kimdir? İbrahim Erkal ne zaman öldü? İbrahim Erkal nasıl öldü? İbrahim Erkal'ın kızı Dilara Erkal, babasının doğum gününü unutmadı.

12 Nisan 2017'de evinin otoparkında düşerek hastaneye kaldırılan sevilen sanatçı beyin kanaması geçirmiş, yaklaşık bir ay komada kalmıştı. Yaşam savaşı veren ünlü sanatçı 11 Mayıs 2017'de kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.
İbrahim Erkal'ın eşi Filiz Akgün ve kızı Dilara Erkal, yaptıkları paylaşımlarla merhum sanatçının doğum gününü unutmadı..
56. doğum gününde unutulmayan sanatçıyı, eşi Filiz Akgün "Aşkıma...Doğum günün kutlu olsun..Seni seviyorum" paylaşımı ile anarken kızı Dilara ise babasıyla olan fotoğrafını paylaşarak
kalp ve güvercin emojisi koydu. 

İbrahim Erkal Kimdir?
Şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal, 10 Ekim 1966'da Erzurum'un Narman ilçesinde Ebubekir ve Hatice Erkal'ın 6 çocuğunun en büyüğü olarak dünyaya geldi.
İlkokulu ve liseyi Narman'da okudu. ilkokuldan itibaren bağlama, mandolin ve flüt çalarak kendi müzik yolunu belirledi. 
Liseden sonra solfej ve nota dersleri alan sanatçı Ankara'nın çeşitli yerlerinde sahneye çıktı.
1984 tarihinde 'İbrahim Güzelses' adıyla Erzurum türkülerini seslendirdiği 'Sarhoş Baki' albümünü çıkardı. Çıkardığı albüm yeterince ses getirmeyince, İstanbul'da 
garsonluk yaptı, piyanist ve udi olarak ekmeğini kazanmaya çalıştı. 
1994'te kendi adıyla çıkardığı 'Tutku' isimli albümünü yayınladı. İnsanların yoğun ilgisiyle karşılaşan Erkal, garsonluk yaptığı mekanda soslist olarak sahneye çıktı.
1995 yılında çıkardığı 'Sıra Bende' albümündeki 'Aklımdasın' şakısıyla hayran kitlesini arttırdı. 
1996 yılının temmuz ayında çıkardığı 'Gönlünüze Talibim' albümündeki 'Canısı' şarkısıyla müzik dünyasında kendinden oldukça bahsettirdi. 
Başarı adımlarını tek tek çıkan İbrahim Erkal, birçok şarkısının yanı  sıra, adını şarkılarından alan Canısı ve Sırılsıklam dizilerinde başrol oynadı. 
Ayrıca bunun yanı sıra 2002 yılında 'Ben Bu ŞöhretiSevmedim' isimli kitap yazdı. 
Oldukça sevilen ünlü sanatçı, müzik dünyasında önemli isimlerden biri oldu.
İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Metin Şentürk, Soner Arıca, Zara, Alişan, Gökhan Özen, Burhan Çaçan ve Mine Koşan'ın da aralarında olduğu çok sayıda ünlü isim Erkal'ın şarkılarını yorumladı.
Başarılı şarkıcı 2003' te Filiz Akgün'le dünyaevine girdi. İlk kızları Dilara Erkal 2004'te, oğulları Erenalp Erkal 2005'te dünyaya geldi. En küçük kızları Elif Su ise, usta sanatçı 
ölmeden 12 gün önce doğdu. 
Evinin otoparkında ayağının kayması sonucu düşerek beyin kanaması geçiren Erkal, bir ay komda kalarak 11 Mayıs 2017'de hayatını kaybetti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER