© Royal Haber

Emekliye İkramiye Tartışması

Torba yasasıyla duyurulan emeklilere 5 bin lira ikramiyenin verileceği söylenmişti CHP’den itiraz geldi bu yasanın Anayasaya aykırı olduğu ve eğer Meclis’ten geçerse Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyi planlıyor.

Çalışmayan emeklilere tek seferlik verilecek olan 5 bin lira ikramiyenin gündeme gelmesinin ardından tartışmalar başladı CHP bu ikramiyenin Anayasaya aykırı olduğunu ve eğer meclisten geçerse dava açacağını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Vedat Işıkhan ise açıklamada bulunarak ‘’Elde edebileceğimiz maksimum sonuç buydu ve anayasaya aykırı değil’’ dedi. Açıklamalarına devam eden Işıkhan ‘’Düzenlemeye tamamladık hayırlı olsun emeklilerimize. Çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçede kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz maksimum verim buydu.’’ Dedi.

CHP’ye karşı da açıklamalarda bulunan Işıkhan ‘’Yok anayasaya aykırılık zaten emekli olmuş çalışmaya devam ediyor. Bizim hedef grubunuz sosyal devlet olarak da mağdur durumda olan emeklilerimiz kapsam içine almaktı. Bu hayırlı oldu bence çok güzel bir sonuç elde ettik dedi’’.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER