© Royal Haber

Emekliler İkramiyeyi ne zaman alacak

Çalışan emeklilerde ikramiyeden yararlanacak. Peki ne zaman alacak?

Çalışan emeklilerinde tek sefere mahsus 5 bin TL emekli ikramiyesi alacağını bir önceki yazımızda duyurmuştuk. Peki emekli ikramiyeleri ne zaman alınacak? 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir defalığına mahsus 5 bin lira emekli ikramiye alacağını duyurmuştu. Ödemeleri gerçekleştirilen ikramiyeden, çalışan emekliler yararlanamamıştı. Ancak çalışan emekli ve Çiftçi kayıt sistemine kaydı olan emeklilerinde ikramiyeden yararlanmasına karar verildi.
Kasım ayında emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Son gelişmelere göre çalışan emekli ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydı olan emekliler de 5 bin TL’lik ikramiye alacak.

Çalışan Emekliye 5 bin liralık ikramiye ne zaman verilecek?
Çalışan emeklilerin 5 bin liralık ikramiye alması üzerine çalışmalar sürüyor. Bu hafta içerisinde meclise sunulması bekleniyor. Mecliste kabul görmesi halinde, emekli ikramiyelerinin yatması bekleniyor.
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı olan emeklilerde, kasım ayında ödenen ikramiyeden yararlanamamıştı. ANcak yapılacak çalışma sonucunda 5 bin TL ikramiyeden onlarda yararlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER