© Royal Haber

Dilan Polat tutuklandı mı?

Dilan Polat gözaltına alındı.

Sosyal medyada paylaşımlarıyla ve hayatıyla dikkat çeken Dilan Polat, hakkında vergi kaçakcılığı, kara para aklama gibi çıkan iddialar sonucu MASAK tarafından incelenmeye alınmıştı. 
Soruşturma devam ederken flaş bir gelişme yaşandı. Hakkında yakalama kararı çıkan Polat ailesiyle beraber 14 kişi gözaltına alındı.
MASAK'ın ön raporuyla birlikte tüm mal varlıklarına el konulan Dilan Polat Engin Polat ve beraberinde gelen birinci derecedeki yakınlarının, ticaret yapılmış gibi 3 şirketten sahte fatura kesildiği tespit edilmiş olup, bu şirketlerden hesaplara 200 milyon lira para girişi olduğu, söz konusu paranın yine aile üyelerine ait şirketler arasında transfer edilerek en son Engin Polat'ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, toplanılan parayla ise çok sayıda gayrimenkul ve araç alındığı tespit edildi.
Daha sonra vergi müfettişleri tarafından 15 ayrı iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramalar neticesinde Polat çifti hakkında yakalama kararı çıktı. İstanbul, Ankara, Yalova, Kırklareli ve Manisa'da operasyon düzenlendi. Gece yarısı yapılan eş zamanlı operasyonlar kapsamında, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Sıla Doğu ve Ahmet Gün'le beraber 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler işlemler için emniyete götürülürken, yakalama ve arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Sürecin nasıl ilerleyeceği ise merak konusu oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER