© Royal Haber

Çehov Kafası mı? Hadi gidelim!

ÇEHOV KAFASI Kayseri'ye geliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından biletleri Biletix'ten temin edilen ÇEHOV KAFASI, Kayseri Kültür ve Sanat Merkezinde seyirci karşısına çıkacak.

Peki ÇEHOV KAFASI nedir? 
'ÇEHOV KAFASI' oyun yazarı Anton Çehov'un kısa öykülerinden yola çıkılırak kaleme alınan bir eserdir. Birbirinden tamamen bağımsız oyunlardan oluşan bu eser, günlük hayatta karşılaştığımız olaylara Çehov Kafası'ndan bakar. Çoğu zaman seyirciyi düşündürür, çoğu zaman sevindirir. Replikart Sanatları Artistleri tarafından sahnelenecek oyun 13 Ekim 2023 saat 20.00'de Kültür Sanat Merkezinde seyirciyle buluşacak.

Anton Çehov kimdir?

Anton Çehov 29 Ocak 1860 yılında Rusya'nın güneyindeki Azak Denizi'ne bağlı liman şehri olan Taganrog'ta doğdu. 1879'da Çehov okulunu bitirdi, ailesinin yanına, Moskova'ya, gitti ve burada I. S. Sechenov Moskova Devlet Tıp Üniversitesi'nin tıp fakültesine kabul edildi. Çehov, edebi kariyerinin yanı sıra çoğunlukla tıp doktoru olarak çalışmış ve "Tıp benim nikâhlı karım, edebiyat ise metresim" sözlerini dile getirmiştir. Çok sevilen Rus, oyun ve kısa öykü yazarıdır. Kısa öykü yazımında tarihteki en iyi yazarlar arasında gösterilmektedir. Kariyerinde dört klasik eser üretmiş ve en iyi kısa öyküleri, yazarlar ve eleştirmenler tarafından olumlu eleştiriler almıştır. 
Tüberküloz hastası Çehov'un Mayıs 1904'te hastalığı ölümcül derecede ilerlemişti. 15 Temmuz 1904'te ise hayatını kaybetti. 
Çehov'un ölümü, edebi tarihin en önemli sanatsal yapıtlarından biri haline gelmiş ve özellikle de Raymond Carver'ın "Errand" kısa öyküsü olmak üzere birçok kez kurgulanmış, süslenmiş ve tekrar anlatılmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER