© Royal Haber

Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: "Yasaklama değil, kısıtlama"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan, 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmadığını, ancak kısıtlamaların olduğunu belirtti. Bu kısıtlamaların 7 yıldır uygulandığını vurgulayan Yerlikaya, meydanda 100 kişilik bir grupla çelenk bırakılmasına izin verilebileceğini ifade etti.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde Taksim Meydanı'nda yapılacak etkinliklere ilişkin tartışmalar devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve siyasi partilerin Taksim'de kutlamaların gerçekleştirilmesi çağrıları yapmasına rağmen, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nın bu konudaki tutumu merak ediliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili açıklama yaparak, Taksim'de kutlamaların yasaklanmadığını ancak kısıtlamaların olduğunu belirtti. Yerlikaya, bu kısıtlamanın 7 yıldır uygulandığını vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararına göre 100 kişilik bir grupla toplanıp çelenk bırakılmasına izin verilebileceğini söyledi. Ayrıca, sendika temsilcileriyle konuştuğunu da ifade etti.

İstanbul Valisi Davut Gül ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Taksim'de 1 Mayıs etkinliklerinin 2012 yılından bu yana yapılmadığını hatırlattı. Gül, Taksim'in bu tür etkinliklere kapalı olduğunu belirterek, DİSK, KESK gibi kuruluşlarla görüştüklerini ve Taksim'de bu yıl kutlama yapılmayacağını kendilerine izah ettiklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER