© Royal Haber

Asgari ücret zam görüşmeleri devam ediyor

Asgari ücret görüşmeleri için geçtiğimiz günlerde ilk toplantı yapılmıştı. Peki asgari ücretin 2. toplantısı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Gözler asgari ücret zammının üstünde... Asgari ücret zammı için görüşmeler başladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantının, ikincisi belli oldu. Vatandaşlar, Asgari ücret pazarlığının yapılacağı ikinci toplantıyı bekliyor. Peki Askeri ücret zam görüşmeleri için ikinci toplantı ne zaman yapılacak?

Asgari ücet için ikinci toplantı ne zaman yapılacak?
Pazartesi günü ilk toplantı gerçekleştirilmişti. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği asgari ücret zam görüşmelerinin ikinci toplantısı, 18 Aralık tarihinde yapılacak.

2024 yılı Asgari Ücret zammı ne kadar olacak?
Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıkladı. Enflasyon değerleriyle birlikte açıklama yapan Yılmaz:"Bence bu seneki rakamı enflasyon verileri belirleyecektir. Orta Vadeli Program’da (OVP), 2023 yılı hedef enflasyonu yüzde 65 olarak açıklanmıştı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan geçtiğimiz aylarda yıllık enflasyon tahminini % 62 ile % 68 arası medyan olan % 65 olarak belirtmişti. Ekonomik veriler ışığında buradaki tahminin büyük ihtimalle tutacağına inanıyorum. Eğer yıllık enflasyon %65 çıkarsa 2023’ün ilk yarıyılı TÜFE % 19,77 soyutladığımızda ikinci yarıyıl % 37,77 çıkmaktadır. İşte başlangıç verisi de bu olacaktır" dedi.
Açıklamasına şu şekilde devam eden Yılmaz:"Masada diğer taraf olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışanımızı, emeklimizi, memurumuzu enflasyona ezdirmeyeceğiz şeklinde beyanatları mevcut.
Bu da demek oluyor ki şu anki asgari ücret net 11.402,32 TL’dir. Mevcut asgari ücretin üzerine %37,77 olan altı aylık enflasyonu eklediğimizde 4.306,65 artış gerçekleşiyor. Böylelikle topladığımız zaman 15.708,98 TL rakamı ortaya çıkıyor. Bu refah payı hariç tespit edilen rakamdır.
Refah payı kısmına gelince mutlaka bir refah payı verileceğine inanıyorum. Geçmiş dönemlerde de bu şekilde olmuştu. Hatırlayacak olursak ocak ayında 8.506 TL olan asgari ücret 11.402 TL seviyesinde gerçekleşmişti. Yüzdesel ifade ile enflasyon % 19,77 iken zam oranı % 34 yapılmıştı. Şahsi kanaatim 3 tahmin üzerinden oluşmaktadır. " dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER