© Royal Haber

Araç Muayene Ücretine Dev Zam!

TÜVTÜRK ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan karar: Araç muayene ücretlerine dev zam gelecek. Yeni yılla beraber araç muayene ücretlerine rekor bir zam yapılacağı iddia edildi.

TÜVTÜRK Muayene Ücreti Ne Kadar?
2023 muayene ücretinde yüzde 61,5 oranındaki artış ile birlikte değişikliğe gidilmiştir. Araç çeşidine bağlı olarak taşıtlar belirli gruplara ayrılmaktadır. Araç çeşidine bağlı olarak araç muayene ücretleri farklılaşmaktadır. Söz konusu araç muayene ücretlerine egzoz emisyon ölçüm bedeli dahil değildir. 2023 yılı için egzoz muayene KDV dahil 177 TL olarak belirlenmiştir.
“2024 başında çeşitli vergi, ceza, harç ve ücretlere uygulanacak yeniden değerleme oranı, 3 Kasım’da Ekim 2023 enflasyon verileri açıklandığında netleşecek. Yİ-ÜFE’nin eylül sonu itibarıyla düzeyi, yılbaşından geçerli olacak yeniden değerleme oranının yüzde 61.5 dolayında olacağını gösteriyor. Buna göre gelecek yıl çeşitli vergi, ceza, harç ve ücretler 2023’teki kadar olmasa da yine yüksek oranda artacak.”

2023 Araç Muayene Ücretleri.
TÜVTÜRK muayene ücreti araç çeşidine bağlı olarak değişmektedir. 2023 yılı için motosiklet, motorlu bisiklet, römorklu veya römorksuz traktör ücreti 575,84 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork ise 1.130,44 TL olarak belirlenmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER