© Royal Haber

Apple, iPhone 16 Pro'da Artan Dokunmatik Ekran Şikayetlerine Ne Cevap Verecek?

Son günlerde iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max kullanıcıları, cihazlarının dokunmatik ekranlarının tepki verme konusunda sorun yaşadıklarını bildirmeye başladı. Kullanıcılar, ekranın bazı durumlarda yanıt vermediği veya geç tepki verdiği şikayetinde bulunuyor. İşte detaylar...

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 16 Pro, dokunmatik ekran tepkisiyle ilgili sorunlar yaşamaya başlayan kullanıcılar tarafından yoğun şikayetler alıyor. Kullanıcılar, ekranın aralıklı olarak belirli dokunuşlara ve kaydırmalara yanıt vermediğini bildiriyor. Bu sorun, sanal klavyede kaydırma, sürükleme, düğmeye basma ve yazma gibi temel işlevleri olumsuz etkiliyor.

Sorunun, iPhone 16 Pro’nun dört kenarını da eşit şekilde etkilediği gözlemleniyor. Kullanıcılar, parmaklarını ekranın sağ kenarındaki Kamera Kontrolü’ne yakın tutarken belirli zorluklarla karşılaştıklarını belirtse de, ekranın diğer kısımlarına dokunmalar da bu sorunu tetikleyebiliyor. Yanlış dokunmaları önlemek için iOS’taki algoritmanın aşırı hassas olduğu ve kasıtlı dokunuşları göz ardı ettiği ifade ediliyor. Bu durum, kullanıcıların ekrana istem dışı temasları sonucunda meydana geliyor.

Daha ince ekran çerçevelerinin, yanlış dokunma olasılığını artırdığı düşünülüyor. Kullanıcıların, telefonlarını parmaklarını yan taraflarına dolayarak tutma alışkanlığı, bu sorunu daha da kötüleştiriyor. Kılıf kullanılmadığında, parmakların çerçevelere rahatça temas etmesi, dokunmatik ekran sorununu tetikliyor.

Dokunmatik ekran sorunu, hem iOS 18 hem de iOS 18.1 beta sürümünü kullanan iPhone’larda bildiriliyor. Bu sorun yalnızca telefon kilidi açıkken ve aktif kullanım sırasında meydana geliyor. Apple’ın, bu sorun için bir yazılım güncellemesi ile çözüm bulması bekleniyor. Kullanıcılar, güncellemeleri takip ederek sorunun çözülmesini umuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER