© Royal Haber

Adet (Regl) Geciktirmek İçin İlaçsız, Doğal Yöntemler Nelerdir?

Hastalarımız tarafından bize en çok yöneltilen sorulardan biride adet nasıl geciktirilir sorusudur. Adet görmek sağlıklı bir üreme döngüsü için gereklidir. Bazı zamanlar da ise sosyal sebepler yada tatil planları nedeniyle adet in geciktirilmesi arzu edilir.

Adet geciktirmek için ilaç kullanmak istemiyorsanız, aşağıda sıraladığım yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki bu yöntemlerin etkinliği kişiden kişiye değişebilir ve kesin sonuçlar almanız garanti değildir. Ancak bazı besin maddeleri ve bitkilerin hormonal dengeyi etkileyebileceği düşünülür. İşte adet geciktiren etkisi olabileceğine inanılan bazı baharatlar, sebzeler ve meyveler:

Tarçın, Zencefil, Cıvanperçemi, Maydanoz çayı, Biberiye, Böğürtlen yaprağı çayı, Elma sirkesi, Salatalık, Karpuz.

Tarçın
Regl geciktirme için ilaç kullanmak istemiyorsanız ilk başvuracağınız yöntem tarçın olmalıdır. Regl olmadan birkaç gün öncesinde çubuk tarçını suyunuza atabilir, sütünüze ya da yoğurdunuza toz tarçın serpebilirsiniz. Her gün tüketerek 5 güne kadar reglinizi geciktirebilirsiniz. Tarçın aynı zamanda uzun süren regl dönemini durdurmak için de kullanılabilir. Ancak bu tarz yöntemlerin regl döneminizi düzensizleştirebileceğini de unutmamalısınız.

Civanperçemi ve Zencefil
Regl olmadan birkaç gün önce zencefil ve civanperçemini kaynatarak suyunu içtiğinizde sorunsuz bir şekilde regl geciktirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Ancak sallama çaylar yerine aktarlardan bitki şeklinde almaya özen göstermelisiniz.
 

Maydanoz Çayı
İlaçsız regl geciktirme yöntemlerinden biri de maydanoz çayıdır. Sapları ile birlikte suda kaynatın ve suyunu için. Sadece ülkemizde değil, çok eski zamanlardan itibaren birçok ülkede yaygın olarak kullanılmıştır. Kocakarı tavsiyelerinin çoğunda doğal yöntemlerle ilaçsız regl geçiktirme için Maydanoz Çayı önerilir.

Biberiye
Aktardan alacağınız biberiye bitkisini çay şeklinde demleyip içerseniz reglinizi bir haftaya kadar erteleyebilirsiniz. Regl olmasan en az 4-5 gün önce içeye başlamalısınız ve günde 2 bardaktan fazla tüketmemelisiniz. Unutmayınız ki, herşeyin fazlası zararlıdır.

Böğürtlen Yaprağı Çayı
Aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz bir diğer adet geciktirici doğal yöntem ise böğürtlen yaprağı çayıdır. Bir tutam böğürtlen yaprağını kaynar suyun içine atınız, çok kısık bir ateşde 10 dakika demini almasını almasını bekleyiniz. Adet başlangıcından bir hasta öncesinden başlayarak, günde bir yada en fazla iki bardak tüketiniz. Böğürtlen Yaprağı oldukça etkili bir regl geçiktirici olduğundan bunu sıklıkla yapmanız önerilmez.

Elma Sirkesi
Her evde bulunan elma sirkesi de doğal bir regl geciktiricidir. Regl olmadan bir hafta önce suyunuza birkaç damla koyarak her gün tüketirseniz regliniz gecikecektir.

Salatalık
Salatalık sadece adet geçiktirme için değil, cilt bakımı ve diyet yapanlar tarafından da oldukça çok kullanılmaktadır. Adet geciktirici doğal yöntemlerin başında gelir. Adet döngünüze 1 hafta kala, her gün bir iki adet salatalık yiyerek reglinizi geciktirebilirsiniz. Evinizde mikser varsa isterseniz salatalıkları sıvı olarakta tüketebilirsiniz.

Karpuz Suyu
Karpuz, ülkemizde en çok sevilen, tüketilen ve üretilen meyvelerin başındadır. Yaz aylarının olmazsa olmaz meyvesidir. Bilmediğiniz nokta ise sık karpuz kullanımının adet geciktirici etkisi olduğudur. Adet döneminizden en az 8-9 gün öncesinden günde iki porsiyon karpuz tüketiniz, ya da mikserinin varsa günde 1-2 bardak karpuz suyu içebilirsiniz. Bu sayede doğal yöntemlerle adetinizi 4-5 gün ileriye taşıyabilirsiniz. İlaçlar gibi hormonal dengeyi bozmadığından, sağlık açısından hiçbir problemi yoktur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER