© Royal Haber

Adet (Regl) Ağrılarından Kurtulma Yöntemleri!

Ergenlik çağına giren her kadının yaşadığı adet dönemlerinin sancılarını azaltmak ve düzenlemek mümkün. Bunun için yapılaması gereken bazı pratik yöntemler, bu sancılı dönemin acısını hafifletebildiği gibi yokta edebilir.

Neredeyse her kadında görülen adet ağrıları, vücut kadar ruh ve sinir olarakta bazı sorunlara neden olur. Neredeyse her kadının değişik ölçü ve durumda yaşadığı adet döneminde ağrı ve sancıları hafifletmek hatta yok etmek mümkün. Bazı bazit yöntemlerle tamamen ortadan kalkabilecek düzeye gelecek olan adet sancılarından kurtulmak için gündelik yaşama katılacak ufak tefek ve basit detaylar kadınlar için bu dönemi daha kolay bir hale getirebilmekte.

Sıcak Su:
Karın bölgesine uygulanacak olan ıslatılmış sıcak havlu veya sıcak su torbası veya sıcak bir banyo, adet ağrılarını hafifletmekte hatta bir süreliğine tamamen yok etme konusunda oldukça faydalı. Her 10 kadından 9'unda ağrıları hafifleten bu yöntem, her 10 kadından 4'nde ise ağrıyı tamamen dindiriyor.

Spor ve Egzersiz:
Düzenli yapılan spor ve egzersizler veya yürüyüş, bisiklete binme, koşma ve yüzme gibi aktiviteler, adet sancılarının etkisini tamamen ortadan kaldırma kapasitesine bile sahip. Sadece adet dönemlerinde değil normal ve gündelik zamanlarda da yapılan bu aktiviteler, adet döneminde kadınlar için daha kolay bir dönem geçirmelerine yardımcı oluyor.

Karın Bölgesi Masajları:
Adet dönemlerini sancılı geçiren kadınların, karın bölgelerine uygulayacakları hafif ama sık ve düzenli masajlar ağrının dağılmasına ve azalmasına büyük yarar sağlamakta. Karın kaslarının kanlanmasını artırıp gevşeme sağlayan ve bildiğimiz el yordamıyla yapılan hafif masajlar bu konuda fazlasıyla yardımcı.

Akapunktur:
Artık bir çok alanda tedavi için kullanılan Akapunktur yöntemi, adet sancıları içinde önemli bir yardımcı tedavi yöntemi olarak ön plana çıkıyor. Bir çok kadının düzenli akapunktur seansı almasıyla bu sancıları yok ettikleri veya hissetmedikleri açıklanıyor. Akapunktur, ağrı oluşturan yolakları kesmekte ve kimyasal nöromediatörleri azaltmakta büyük yarar sağlıyor.

B Vitamini Desteği:
Vücuda sağlanacak olan B Vitamini desteği, adet dönemlerinde sancıya karşı direnci ve ağrıların giderilmesi noktasında büyük yarar sağlıyor. B vitamini adet dönemlerinin en büyük savaşan ekipmanları arasında yer alıyor.

Bitki Çayları:
Kadınların özellikle sağlıklı ve formda kalmak için tükettikleri bitki çayları, adet sancılarının vücuda daha az etki yapmasına neden oluyor. Papatya, Civanperçemi, Nane, Ada Çayı, maydanoz suyu adetleri düzenleyip sancıyı azalttığı gibi, ayrıca vücuttaki ödeminde atılmasında önemli bir etken olarak ön plana çıkıyor.

Sigara:
Sigara içen kadınlarla içmeyen kadınlar arasındaki adet dönemi farkları da net bir şekilde kendini belli edebiliyor. Sigara kullanan kadınların daha sancılı geçen adet dönemleri, sigara içmeyen kadınlara göre daha da fazla etkili ve ağrılı. Sigarayı bırakan kadınlarda bile adet sancıları bir kaç ay sonra fark edilir şekilde azalma gösteriyor.

Pozisyonlu Uyumak:
Uyku ağrıların unutulmasında ve hafiflemesinde en etkili yöntemken, bacakların diz kapağından itibaren içeri çekilerek, cenin pozisyonunda uykuya dalmaya çalışmaksa, ağrıların sancının azalmasında ve uyumaya yardımcı olmada daha fazla etki ve kolaylık sağlamakta.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER